Søndagstur i vådområdet

  • af
holmelund kødkvæg, naturpleje, vådområde

Hundene og jeg trængte til lidt luft på denne lidt grå og blæsende søndag. Så vi besluttede at gå en søndagstur i vådområdet. Det er nu ikke fordi det er ret vådt for tiden, så det er nemt at komme rundt tørskoet.

Holmelund Kødkvæg, vådområde, naturpleje
Holmelund Kødkvæg, vådområde, naturpleje
holmelund koedkvaeg, naturpleje, vaadomraade

Vi fik forskrækket er par gæs. De var ret optimistiske, for de startede med at gå væk fra os. Men det blev alligevel for meget med tre hunde, der løb frit omkring. Så de gik på vingerne.

holmelund kødkvæg, naturpleje, vådområde

Sallinge Å

Vådområdet er et kommunalt projekt, der løb af stablen i 2012 til 2014. Til en start var der planlagt vådområde i 140 ha landbrugsjord. Der var 50 lodsejere.

Det var ikke den letteste opgave at få alle puslespilsbrikkerne til at falde på plads i det projekt. Men det lykkedes til sidst. Vi var en del af den allersidste strækning af Sallinge Å, der faldt på plads. Det at vores jord blev omdannet til vådområde, er grunden til at vi har køer i dag.

Et vådområde skal plejes. Og vi mente, at det var noget hyggeligere med et par køer, der kunne holde græsset nede, i stedet for at vi skulle slå det med traktor og skårlægger.

Holmelund Kødkvæg, naturpleje, vådområde
holmelund kødkvæg, vådområde, naturpleje
holmelund kødkvæg, naturpleje, vådområde

Det er nu snart 4 år siden, at Sallinge Å blev genslynget og fik sit nye forløb. Det første år var alt bart omkring åen. Vandløbsbunden var bar, brinkerne var bar jord til en start. Men det går hurtigt med at græsser, siv og Rødel etablerer sig. Især Rødel har fået rigtig godt fat. De kommer til at skygge en del for vandløbet i år. 

holmelund kødkvæg, vådområde, naturpleje
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *