Markvandring med Landbrugsrådgivning Syd

  • af
Kødkvæg og afgræsning

Mandag aften bød vi interesserede fra Landbrugsrådgivning Syd inden for til en markvandring på Holmelund. Selvom det mest er køer og græs vi beskæftiger os med, så har vi også lidt landbrugsjord i omdrift. 

Jesper dyrker majs til vildtfoder. Det vil sige, at vi høster vores majs ret sent på året. Vi lægger de løse gerne ind i tørreriet, hvor det bliver tørret i løbet af ganske få dage. Når de er tørrer og lagerfaste, så sælger vi dem til vildtfoder og hønseholdere.

Vårbyg med græsudlæg

Markvandring i vårbyg med græsudlæg

Vi startede markvandringen ved siden af vores indkørsel. Vi har besluttet at så græs i vores to marker ved siden af indkørslen. Det er har en del af vores køer bor om vinteren. Det er marker, der ligger så højt, så vandet samler sig ikke. Dyrene kan ligge tørt om vinteren.

Inden vi omdanner marken til en græsmark, har vi sået vårbyd med græsudlæg. Så kan vi tage et enkelt slæt med helsæd. Det vil sige, at inden kornet er modent, slår vi det af, samler det sammen og lægger det i en stak, hvor det skal ensilere. Så har vi noget godt foder til vores unge dyr.

Majs til modenhed

Vi fortsatte markvandringen til vores majsmark. Jeg har forsømt at tage et billede af vores majsmark. Men planteavlskonsulenten havde heller ikke så meget pænt at sige om den. Den er sået ujævnt og gødningen er ikke fordelt ordentligt. Så alt i alt en halvskidt omgang, hvor der er plads til forbedring!

Kødkvæg og afgræsning

Vi var selvfølgelig også en tur i folden for at se til vores køer. Doris gav den gas. Hun udnyttede chancen fuldt ud til at blive kløet på ryggen.

Vores besøgende synes, det var dejligt at se, hvor rolige og tillidsfulde vores dyr er.

Kødkvæg og afgræsning

Grillpølser på terrassen

Grillede pølser på terrassen på Holmelund

Vi sluttede aftenen af med grillede pølser på terrassen. LandboUngdom var så venlige at tilbyde deres hjælp med at grille pølser. De kom med grill, borde og stole. Imens vi var på markvandring, stillede de op og grillede. Det var så fint.

LandboUngdom griller

Her er beviset for deres indsats. Der var desværre ikke plads på terrassen til at vi kunne sidde der alle sammen. Vi synes ellers, at vi har en rimelig stor terrasse. Men i går aftens kom den alligevel til kort.

Vi havde en rigtig fin aften med utrolig dejligt vejr. Tak for besøget, til alle der lagde vejen forbi.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *