Hakkebøf med grøntsager

  • af
dyrevelfærd, hakket oksekød, kvalitets oksekød, gårdbutik
dyrevelfærd, kvalitets oksekød, hakket oksekød, gårdbutik

Dansk hakkebøf men ikke som vi plejer af se den. Denne gang uden brun sovs, men stadig med bløde løg og andre lækre grøntsager.

Første gang jeg blev præsenteret for denne variant af hakkebøf, var ude hos nogen, der lige var flyttet sammen. Det er nok hen ved 30 år siden.

De havde gjort sig umage, havde de, for at lave lækker mad. Men desværre ville ovnen ikke være med. Så vi fik brunede bøffer, der var aldeles røde og “saftige” inden i.

Den gang blev bøfferne pakket i stanniol. Det kan du sagtens gøre, hvis du vil have lidt mere væske ved bøffen. Men det fungerer også fint i madpapir.

Jeg har brugt vores eget hakkede oksekød. Det svinder stort set ikke ved tilberedning og så smager det godt.

dyrevelfærd, hakket oksekød, kvalitets oksekød, gårdbutik
dyrevelfærd, hakket oksekød, kvalitets oksekød, gårdbutik

Opskrift på hakkebøf med grønt

Det skal du bruge

500 g hakket oksekød

1 stort løg

1 snackpeber

5-10 champignoner

2-3 tomater

Lidt ost, f.eks. brie

smør til at stege i

Madpapir og bomuldsnor

Stegepande

Ildfast fad

Sådan gør du

Rengør grøntsager og snit dem i passende stykker.

Varm en pande og brun smørret af. Steg løgene klare og tag dem af panden. Steg champignonerne og tag dem af panden. Steg snackpeberen let og tag dem af panden.

Form 4-5 hakkebøffer. Brun dem af på panden. Krydr med salt.

Læg en bøf på et stykke madpapir (ca. 30-40 cm langt). Læg ost, tomat, løg, champignoner og snackpeber på bøffen. Slut med en klat smør.

Krydr med salt og peber. Saml madpapiret, så det bliver en lukket pose og bind med bomuldssnor.

Læg alle de indpakkede bøffer i et ildfast fad. Bag dem i ovnen ved 180oC i 30-40 min.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *