Cowboys and -girls

  • af
cowboys, kvæg, oksekød, fyn

Vi har haft gæster i dag. Ni flotte heste og deres ryttere. De hjalp os med at drive køerne fra Findinge-sletten og hjem til Karensminde. Der er næsten ikke mere græs i folden og engen er også begyndt at blive ret våd. så det var tiden at få køerne hjem. Vores kvægdrivende venner kom fra nær og fjern, så der var fyldt godt op med hestetrailere og biler på gårdspladsen.

Først et strøg med striglen og så til hest. Så var vi klar. Vores udfordring med at få køerne hjem var, at deres fold ikke støder op til andre folde. Så køerne skulle igennem et ret stort stykke eng, der ikke er hegnet (!), igennem naboens hegning, hvor de skulle forbi naboens køer (!) og så videre ind på vores fold.

Der var ro på flokken nede på engen. De var lige midt i deres formiddags-hvil. Men det blev der lavet om på, da tråden blev taget ned. Så var der fri leg på den ikke-hegnede del af engen.

Første hurdle var at få køerne i den rigtige retning. Men det forstod de ret hurtigt.

Derefter løb køerne langs med åen og de blev ledt ind i næste hegning. Så kom udfordringen med at passere naboens køer. Det er altid spændende, når to fold-tyre møder hinanden. Heldigvis havde de fuld respekt for den hegnstråd, der skilte de to store drenge.

De to flokke af køer så hinanden an, tyrene brølede af hinanden og så blev de drevet videre mod vores egen fold.

Inden længe var flokken på plads i deres egen fold ved hjælp af nogle meget dygtige western-ryttere og deres dygtige heste. Det var en fornøjelse at samspillet mellem hest og rytter, og rytterne imellem. Godt arbejde og tusind tak for hjælpen her fra.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *