Blomkålssuppe med sprødstegt oksespegepølse

  • af
Oksespegepølse, dyrevelfæd, kvalitet

Selvom vi har kødkvæg på marken, så er det ikke ensbetydende med at vi spiser gode bøffer hver dag. I går skulle  vi have blomkålssuppe. Den blev spiffet op med stykker af sprødstegt oksespegepølse. Det er bare godt.

Jeg synes blomkålssuppe kan være lidt fersk. Og jeg havde ikke lyst til traditionelle kødboller til suppe. Så kom jeg i tanke om vores oksespegepølse i køleskabet. Jeg skar nogle skiver, delte dem i kvarte og stegte dem på panden. Det blev lidt ligesom spegepølse-chips. Det kunne jeg godt finde på at servere som snacks sammen med salte mandler.

I går var en nem mad-dag. Suppe lå klar på frost i fryseren. Jeg er sikker på, at du også kan bruge andet end hjemmekogt fasansuppe. Men det var lige, hvad jeg havde ved hånden.

Oksekød, fyn, gårdbutik, kvalitet

 

Blomkålssuppe med sprødstegt oksespegepølse

Det skal du bruge:

En færdig grundsuppe, ca. 1 liter. 

1 lille blomkålshoved

1 løg

1/4 l piskefløde eller mere

Oksespegepølse

Smør til at stege i

Salt og peber

Sådan gør du:

Skær løg og blomkål i grove stykker. Svits dem i smør og hæld suppen ved.

Lad grøntsagerne koge møre i suppen. Tilsæt fløde og blend suppen, så den bliver ensartet og cremet.

Steg stykkerne af oksespegepølse i smør ved middel varme. Steg dem på begge sider. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrul ligesom bacon.

Smag suppen til med salt og peber. Server den sammen med stykkerne af sprødstegt oksespegepølse.

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *