Benløse fugle på menuen

  • af
fynsk oksekød, benløse fugle fra Holmelund

Jeg bliver nødt til at overgive mig: benløse fugle ER godt. Min gode nabo har længe talt om, hvor godt det smager. Jeg har ikke været overbevist. Jeg har haft den holdning, at det tager tid at lave benløse fugle og at det ikke var den store oplevelse at spise. Men der tog jeg fejl!

Vi hentede kød hjem fra slagteren i sidste uge. Og der var en pakke, der ikke var label på. Så må vi ikke sælge den i butikken. Pakken lå sammen med de andre pakker af benløse fugle. Så vi blev hurtigt enige om, at det nok var en pakke benløse fugle. 

I går tog jeg mig sammen og lavede benløse fugle for første gang. Det bliver ikke sidste gang. Det er sikkert.

fynsk oksekød, benløse fugle fra Holmelund

Benløse fugle á la Holmelund

Du skal bruge

4 benløse fugle

8 skiver god, røget bacon

2 gulerødder, der skæres i 8 stave

lidt selleri, der skæres i 8 stave

en rest løg, jeg brugte rødløg

smør

½ – 1 dl. rødvin

1 håndfuld timian

salt og peber

bomuldssnor til at snøre med (mit køkken indeholder ikke kødnåle???)

stegeso

Sovs:

fløde

ribs gele

maizena til jævning

salt og peber

Sådan gør du:

Start med at lægge alle “fuglene” flat ud. Læg 2 skiver bacon på hver fugl, læg 2 stave gulerod og 2 stave selleri på. Drys lidt løg på. Drys med salt og peber.

Rul fuglene lidt stramt og bind snor omkring, så de ikke går op.

Brun smør på en pande og brun dem let af. Ikke for hårdt, da det er magert kød.

Læg fuglene i en stegeso. Kog panden af med ½ – 1 dl. rødvin. Hæld rødvin/afkog ved fuglene. Sæt stegesoen i ovnen i 1½ time ved 120°C. Næste gang prøver jeg 90ºC i 2½ – 3 timer.

Når fuglene er stegt færdige i ovnen, hældes stegeskyen fra. Hæld fløde ved og smag til med ribs gele. Jævn sovsen og smag til med salt og peber, eventuelt lidt sukker.

Jeg serverede kartoffelmos og grønne ærter til. Velbekomme.

magert oksekød, benløse fugle, fynsk oksekød, mormormad, simremad
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *